Genombrottet?

Iswarya Menon

Iswarya MenonKärlek: För mig är villkorslös kärlek, det viktigaste av allt i livet. Att älska sina medmänniskor, trots deras fel och brister. Men om en människa gör fel, så ska man påpeka det i ett vänligt samtal på tu man hand. Berätta vad människan gör för fel och föreslå att hon kan göra det på ett annat sätt. Det är viktigt att påpeka de fel som en människa gör, annars finns risken att hon fortsätter att göra dom om och om igen. Naturligtvis innebär villkorlös kärlek att älska alla varelser, även djur och natur. Men de kan vara svårare att tillrättavisa om de gör fel.

Kärleken: Jag vill bli ihop med en trevlig tjej som bor i Boden, eftersom jag inte tror på distansförhållanden. Men om den trevliga tjejen kommer från Indien eller Rymden, kan hon bo hos mig i min lägenhet.

Livet: Det viktigaste är inte att leva så länge som möjligt, utan vad man gör av livet, så länge man lever.

Problem: Alla människor möter små som stora problem i sin vardag. Jag rekommenderar att försöka lösa problemen så fort de uppstår, annars kan de bli till en tyngd i själslivet. Jag som tar psykmedicin har ofta svårigheter att uppleva mina problem så att jag kan lösa dom. Psykmedicinen gör att man distanserar sig från sina problem som inte verkar vara lika stora som utan psykmedicin. Man mår bättre med psykmedicin. I alla fall gör jag det.

Minnen och utveckling: Man kan se varje människa som ett kärl som är fyllt av ideer, tankar, ord och handlingar och minnen av tidigare erfarenheter samt den nutida känslan i kroppen. Man kan må dåligt om framtiden ser hopplös ut och man kan må dåligt om man påminns om jobbiga minnen. Jag har upplevt båda sätten 2001, när jag gick på psykologisk utredning.

I början på sommaren 2001 fick jag lukthallucinationer och andningsbesvär mot kläder tvättade i oparfyrmerade tvättmedel och framtiden såg så jobbig ut att jag funderade på självmord. Men hösten 2001 fick jag hjälp genom injektion av Cisordinol 0.75ml/150mg varannan vecka och jag tillhör den tredjedelen som verkligen blir hjälpt av medicinen. Men fortfarande kan jag må dåligt om jag prövar på kläder tvättade i parfyrmerade tvättmedel. Då får jag andningsbesvär och det känns jobbigt.

Det märkliga är att jag jag fick splittrad personlighet redan 1996, men klarade av att studera till år 2000 då jag gick till psykmottagningen för första gången för att söka hjälp mot mina problem.

Idag är jag på tung medicinering vilket gör att jag gått upp 30 kg i vikt och sover 12 timmar per dygn, men jag har så gått som inga symptom på psykisk sjukdom och jag mår bra tack vare medicineringen.

För att utvecklas som människa måste man våga bryta mönster genom att handla på ett nytt sätt. Gör en lista över vad du vill uppnå i ditt liv och hur du ska göra för att nå dit. Jag vill träffa en trevlig tjej som jag kan umgås med och jag måste våga bjuda ut henne trots min dåliga hörsel. Den förändringen är nummer ett. Nummer två är att jag vill sprida min religion till människor här i Boden och då behöver jag ha en kompis med mig som pratar högt och tydligt. Nummer tre är att jag vill ha utomjordiska kompisar och för att nå dit, behöver jag vara öppen för möten på Konsum Svea.

Tystnaden och Gud: Jag får mina bästa ideer när det är tyst och jag skriver på min dator eller funderar hur jag skall lösa ett problem. Jag har kommit till den slutsatsen att människor som följer en religion ofta är slavar under skriften, uttydare av skriften och traditioner. Men för mig som är fritänkare är det av yttersta vikt att ifrågasätta skriften, uttydare av skriften och traditioner. Annars kan man bli lurad. Jag har också upptäckt att det viktigaste är inte att bekänna Jesus Kristus som herre i ens liv, utan det viktigaste är att tänka gott, säga gott och handla gott. För att göra det behöver man ingen religion eller tro på gud. Genom att hjälpa andra blir vi lyckliga, det har forskningen bevisat. Man blir alltså lycklig genom handlingar och inte genom tro. Därför har så många människor svårt att se skillnaden mellan kristna och världens barn.

Mitt Uppvaknande: Jag har insett att varje människa måste utveckla sig själv för att inte stagnera. Vi behöver ta reda på vad vi mest av allt önskar göra i livet som inte skadar andra varelser. Skriv ner på en lapp vad du önskar uppleva innan du dör och fundera sedan vad du kan göra för att uppnå dina mål, utan att skada andra levande varelser. Jag har kommit till den slutsatsen att jag insjuknade i Paranoid Schizofreni därför jag var ensammen under en längre period i mitt liv i mitten på 90-talet. Jag borde ha dejtat tjejer under den tiden, så att jag upplevde kärleken på djupet av min varelse. Då hade jag utvecklats som människa.

Så mitt bästa råd för dig som är ensammen är att dejta individer som du kan tänkas leva med under resten av ditt liv. Att finna någon som man kan dela kärlek med under resten av sitt liv är det viktigaste man kan göra som människa. Framtiden blir vad man gör den till och en människa blir vad hon upplever tillsammans med andra varelser. Det är nyckeln till mänskligt utveckling. Då är det lätt att se att Data eller TV-spel inte utvecklar individen, eftersom det inte finns något utbyte av kärlek och känslor med andra individer som exempelvis med sällskapsspel.

En vis person begränsar också sin tid framför Datorn och Mobiltelefonen till ett minimum och väljer att umgås så mycket som möjligt med andra individer. Om du inte litar på människor och inte är allergisk mot djur, så skaffa dig en hund eller två katter och överös dem med kärlek. Varför du skall ha två katter är att de kan ha varandra att leka med, när du är borta på jobbet. Det är också viktigt att du utbildar dig till ett jobb som du verkligen trivs med och helst av allt träffar andra människor, som du kan utbyta kärlek, känslor, tankar och nya ideer.

Blir du förälder har du ett speciellt ansvar för att vara närvarande för dina barn. Om du tycker att barnen tar upp allt för mycket tid, så kontakta någon i din bekantskapskrets som har tid att umgås med dina barn eller en ensam pensionär som gillar att vara med barn och gör pensionären till barnens lekkompis mot en blygsam ersättning.

Redan nu inser ni säkert att jag har en religion som är motsatsen till kristendomen, eftersom min religion betonar goda ideer, goda tankar, goda ord och goda gärningar och mänsklighetens utveckling genom villkorslös kärlek och utbyte av kärlek, känslor och tankar människor emellan medans kristendomen erbjuder ett evigt himmelrike bortom döden genom tron på Jesus Kristus.

- Hermes Atar Trismegistus

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok