JAG ÄR GudomligAdriana Lima

Adriana LimaDet universiella medvetandet - Gud är som solen och vi människor är individuella solstrålar som skall lysa upp världen med Guds ideer, tankar, ord och handlingar. Vi är också som stjärnorna som skall lysa upp en mörk värld. Vi människor består av materia från moder jord och den odödliga livsanden från fader Gud. Så länge anden är ihopkopplad med materien så synliggör materien livsanden. Man kan därför hävda att materien är animerad och att kroppen därför är andlig så länge vi lever. Varje människa föds med en uppgift som hon skall utföra under sitt liv samt att aktivt bidra med kärlek till helheten.

Mina älskade, låt oss älska varandra, för kärleken kommer från Gud. Var och en som älskar är född av Gud och känner Gud. Den som inte älskar har inte lärt känna Gud, för Gud är kärlek. 1 Johannes 4:7-8

Och vi har lärt känna den kärlek som Gud har till oss och tror på den. Gud är kärlek och den som förblir i kärleken förblir i Gud, och Gud förblir i honom. 1 Johannes 4:16

Ännu en liknelse gav han dem: "Himmelriket är som en surdeg, som en kvinna tar och blandar in i tre mått mjöl tills alltsammans blir syrat." Matteus 13:33

Jesus sade: "Min mat är att göra hans vilja som har sänt mig och att fullborda hans verk." Johannes 4:34

Det är enbart genom kärleken som en människa kan göra Guds vilja. När vi älskar allting genomsyras vår kropp av Guds rike och vi växer som människor. Människans mål är att genom kärleken förandliga sitt sinne och sin kropp, så att människan kan ta med sin kropp till de himmelska sfärerna.

Min uppgift är att visa vägen till ett gudomligt liv. För alla som är intresserade av mer än bara sova, äta och arbeta. Min religion är nyskapande på det sättet att den är 100% positiv och att den saknar uppenbarelse bok. Istället är den en livsfilosofi om förhållandet mellan Gud och människan och människor emellan samt mellan människor och naturen.

New

become the light

Tao & ZenNew Ingen tänder ett ljus och sätter det i skymundan eller under skäppan, utan man sätter det på hållaren så att de som kommer in får se ljuset. Ditt öga är kroppens lampa. När ditt öga är friskt får hela din kropp ljus, men när det är sjukt är din kropp i mörker. Se därför till att ljuset inom dig inte är mörker. Om hela din kropp har ljus och ingen del är i mörker, då blir den upplyst helt och fullt, som när lampan lyser över dig med sitt klara sken." Lukas 11:33-36

Vi ser med ögonen och beroende hur vi uppfattar världen känslomässigt, skapas vibrationer i våra kroppar. Antingen ser vi positivt på livet och skapar en läkande själ och kropp, eller så ser vi negativt på livet och skapar en sjuk själ och kropp. Genom att tänka goda tankar om oss själva och våran nästa, så sår vi i den goda jorden och skördar ett hälsosamt sinne och kropp.

En människa kan antingen leva ut ideer, tankar, ord och handlingar från det skapade eller så kan hon leva ut ideer, tankar, ord och handlingar från skaparen.

Det är viktigt att skaparens ideer, tankar, ord och handlingar får lysa igenom vår varelse, så att vi håller oss och andra friska.

Du kan namnge den här allvetande, intelligenta Anden Gud eller God, eller vad du vill, eftersom människan måste ha ett namn för allt. Det han en gång har namngivit, har han befogenhet att bringa den till existens. Om man nämner någonting genom sann vördnad, dyrkan och lovprisningar, kan han och blir som han namnger. Således kan man se att mannen genom val kan bli Gud eller djur. Han blir det ideal som han presenterar för sig själv att följa. Med denna tankegång är det enkelt att se att människan är Guds enda Guds Son eller djurets enda son. Således kan man, genom val, bli ond eller djävul om hans öga ser ondskan; eller så blir han gud om hans ögon ser Gud.

-Life and Teaching of the Masters of the Far East volume 3, page 99-100.New

Be Love

Tao & ZenNew Jag böjer mig inför Kärleken som är den största sammanhållande kraften i universum. Kärleken är större än alla religiösa teorier och större än alla religiösa församlingar och större än alla religiösa byggnader. Kärleken får en att känna sig hel och harmonisk. Kärleken överbryggar varje motstånd och bryter ner varje fäste. Kärleken är Gud och Gud är Kärleken. Kärleken är ordet som genomströmmar hela skapelsen och som påverkar all materia. Den som älskar är blind för fel och oharmoni. Den som älskar djupt kan se perfektion. Man kan bli lurad av religösa lärare att göra ritualer som ska leda till att man bli mer andlig. Alla sådana ritualer är falska, eftersom det är Kärleken på djupet som leder till att man blir lycklig och är blind för fel, oharmoni och besvikelse. Livet är en serie val mellan födsel och död. Genom att ständigt välja kärleken lever vi i himlen på jorden.

- Hermes Atar Trismegistus

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok