Är Kärlek och Ljus sanningen om Människan?Aishwarya Devan

Aishwarya DevanKan nära döden upplevelser ge insikt om vad människan egentligen är? En nära döden upplevelse börjar ofta med att individen lämnar sin kropp för att resa i en mörk tunnel mot ett kärleksfullt ljus. Hos det kärleksfulla ljuset får man se hela ens liv passera revy. Sedan får man bestäma sig om man vill återvända eller stanna hos det kärleksfulla ljuset.

En nära döden upplevelse under LSD drogrus finns beskriven i Oliver Sacks bok Hallucinationer . Där får upplevaren ifråga bestämma sig för om han ville tillbaka till Jorden och sitt liv eller om han ville uppgå i det kärleksfulla ljuset . Det sista han fick höra var att människan är kärlek och ljus.

Kan det vara så enkelt? Att människan egentligen är Kärlek och Ljus , men att hon glömt bort det? En som svarar "ja" på den frågan är James Gilliland . När han var med om sin nära döden upplevelse fick lära sig att det kärleksfulla ljuset kallade alla som dog för sina barn och alla vet att barn ärver sina föräldras egenskaper. Guds egenskaper är alltså Kärlek och Ljus och våra egenskaper är därför egentligen Kärlek och Ljus. Även om vi inte just nu kan se det hos oss själva.

Denna nya kunskap har slagit rot hos mig, så att jag har börjat träna mig att vara Kärlek och Ljus i vardagen. Det har också fått mig att döpa om min religion från "Villkorslös Kärlek" till "Kärlek, Glädje, Tro och Goda Gärningar" . Med denna nya kunskap följer förstås frågan: "Hur gör jag för att vara ett Kärleksfullt Ljus för mina medvarelser?" Jag vet bara en sak och det är att:

Lao Zi , den stora kinesiska teosofen och författare till Dao De Jing , sa mer än tvåtusenfemhundra år sedan, "Det enda sättet att göra är att vara." Därför tror jag att det enda sättet att skapa kärlek är att medvetet vara kärlek."

- Secrets of the Light (Lärdomar från himlen) sidan 105 av Dannion Brinkley och Kathryn Brinkley

Det viktigaste är att vara ärlig mot sina känslor och leva ut hela sitt känsloregister. Gud som är Kärlek och Ljus finns inuti människan och är människans sanna väsen. Jag är överviktig och har svårt att sitta i meditationsställning. Jag brukar därför ligga ner i min säng med öppna ögon och göra ingenting. Efter en stund brukar jag erfara Kärlek och Ljus. Ett annat sätt som är bra för känslolivet är att se känslosam film på TV. Ytterligare ett sätt att bli Gud centrerad är att i tystnad skriva någonting på Datorn.

- Hermes Atar Trismegistus

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok