Oliver Sacks - HallucinationerHallucinationer

Oliver SacksOliver Sacks tar upp många olika hallucinationer i sin bok. En utav dem handlar om en tioårig pojke som vaknade en morgon och fick syn på en kvinna i klädd i blått som svävade över sängens fotända, omgiven av ett strålande ljus. Kvinnan talade med mjuk och lugn stämma och presenterade sig som hans "skyddsängel".

När jag läste detta fick jag en chock. Därför att på vintern, flera år innan jag läste boken. Vaknade jag av att det stod en kvinna i blått brevid min säng och såg på mig och det var ljust i rummet. Men jag såg aldrig någon lampa som var tänd. Efter ett tag försvann hon, utan att säga ett ord och det blev kolsvart i rummet.

Boken beskriver också en nära döden upplevelse i samband med intag av LSD:

"...Sedan lämnade jag min kropp och svävade i rummet ovanför alltihop, därefter fann jag mig färdas genom en tunnel med fantastiskt ljus ut i rymden och fylldes av en känsla av total kärlek och välvilja. Ljuset var det vackraste, varmaste och mest inbjudande ljus jag någonsin upplevt. Jag hörde en röst fråga mig om jag ville tillbaka till Jorden och fortsätta mitt liv eller... gå in i den underbara kärleken och ljuset i skyn. I kärleken och ljuset fanns alla människor som någonsin levat. Sedan passerade hela mitt liv revy inför mig. Från födseln fram till nu, varenda liten sak som någonsin har inträffat, och varenda känsla och tanke var där på ett ögonblick både visuellt och emotionellt. Rösten sa till mig att människan är "Kärlek och Ljus"....

Den dagen kommer för alltid att finnas kvar inom mig; det känns som om jag fick uppleva en sida av livet som de flesta människor inte ens kan föreställa sig. Jag känner en bestämd koppling till varje enskild dag, som om även det enkla och vardagliga äger samma kraft och innebörd.


Andra nära döden upplevare berättar om samma sak. Det är intressant att få veta att människor är Kärlek och Ljus. Aposteln Johannes sa att: "...Gud är kärleken." 1 Johannes 4:8 och Jesus sa att: "Ögat är kroppens lykta. Om nu ditt öga är friskt, så får hela din kropp ljus." Matteus 6:22.

Jag ger boken

Blue Candle Blue Candle Blue Candle Blue Candle Blue Candle
Blue Candle Blue Candle Blue Candle Blue Candle Blue Candle

av 10 upplysningsljus.

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok