Ungdomlighetens hälsosamma liv

Mawra Hocane

Mawra HocaneJag har upptäckt ungdomlighetsterapin. Den går ut på att man tar tid varje morgon innan man stiger upp och varje kväll innan man skall sova. Tänk tillbaka till den tid i ungdomen, då du var frisk och bara hade ljusa tankar. Tänk tillbaka på den tiden och återupplev när du mådde bra och bara hade ljusa tankar. När du återupplever den goda tiden, acceptera att de goda tankarna och den goda känslan är ditt verkliga jag i nutid och se dig själv som ett ljus. Lev sedan från de goda minnena under dagen.

Ingen tänder ett ljus och sätter det i skymundan eller under skäppan, utan man sätter det på hållaren så att de som kommer in får se ljuset. Ditt öga är kroppens lampa. När ditt öga är friskt får hela din kropp ljus, men när det är sjukt är din kropp i mörker. Se därför till att ljuset inom dig inte är mörker. Om hela din kropp har ljus och ingen del är i mörker, då blir den upplyst helt och fullt, som när lampan lyser över dig med sitt klara sken." Lukas 11:33-36

Du kan namnge den här allvetande, intelligenta Anden Gud eller God, eller vad du vill, eftersom människan måste ha ett namn för allt. Det han en gång har namngivit, har han befogenhet att bringa den till existens. Om man nämner någonting genom sann vördnad, dyrkan och lovprisningar, kan han och blir som han namnger. Således kan man se att mannen genom val kan bli Gud eller djur. Han blir det ideal som han presenterar för sig själv att följa. Med denna tankegång är det enkelt att se att människan är Guds enda Guds Son eller djurets enda son. Således kan man, genom val, bli ond eller djävul om hans öga ser ondskan; eller så blir han gud om hans ögon ser Gud.

-Life and Teaching of the Masters of the Far East volume 3, page 99-100.

- Hermes Atar Trismegistus

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok