Fakta om UFOav Clas Svahn och C. Göran Norlen (andra omarbetade utgåvan 1998).

Fakta om UFO är precis som titeln antyder. En uppslagsbok om UFO avsedd för nybörjare och journalister. Den består av upplysningar om UFO-fenomenet samt presenterar olika teorier om vad UFO är och var de kommer ifrån. UFO-Sverige bekänner sig till ingen av teorierna i denna bok.

UFO-Sverige som står bakom boken bedriver ingen aktiv UFO-spaning, ej heller gör de några laboratorieanalyser. Deras verksamhet består nästan uteslutande av insamlande och utredande av rapporter om påstådda ufon utifrån ett åtta sidor omfattande rapportformulär – cirka 400 rapporter om året når organisationen.

UFO-Sverige har en väldig hög förklaringsfrekvens av UFO - 95-98%.

Man kan tro att det är många som ljuger om UFO-observationer av de som rapporterar via telefon/brev till UFO-organisationer, polis och militär. Så är inte fallet, endast någon procent. På billiga och anonyma Internet är dock ljugeriet ändå upp till 20%.

Desto vanligare är förfalskning av UFO-bilder, (mest av påhittiga tonåringar). Ground Saucer Watch (GSW) fann att 69% var bluff, 21% misstolkningar, 9% ballonger, 6% fotografiska fel och bara 4% var äkta.

Fakta om UFO innehåller många bilder och teckningar. Både falska och äkta UFO-fotografier.

UFO B-57 1954

Bland annat finns bilden på UFOt bakom en B-57 från 1954. Det fotot har aldrig blivit förklarat.Även Frank B. Strange kontaktperson - Valiant Thor från planeten Venus finns med på bild.

2015 kom Clas Svahn ut med den i mitt tycke den bästa svenska UFO-boken någonsin: UFO : spökraketer, ljusglober och utomjordingar. 2015 uppdaterade även Clas Svahn sin bok om Pollenkungen: Mötet i gläntan - Sveriges mest kända närkontakt med ufo

För er som vill veta mer och hålla er uppdaterad när det gäller möten med det okända rekommenderas prenumationUFO-Aktuellt i färg som kommer ut med 4 nummer/år och för er som är intresserad av UFO rekommenderas Rapport-Nytt i svart/vitt som kommer ut med 5 nummer/år.

Boken är en bra start för personer som är helt okunniga om UFO, den får av fem UFOn.

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok

xfiles