De lärda? i LundDen 23/1 år 2000 visade TV1 programmet Fråga Lund som tog upp ämnet Människan och Kosmos. Astrofysikern Kerstin Fredga fick frågan om de som varit ute i rymden sett ett UFO.

Hon svarade att rymdfararna aldrig sett några UFOs, utan allt ovanligt som de jordiska rymdfararna sett har sedan fått en vetenskaplig och naturlig förklaring.

Kognitionsforskaren Peter Gärdenfors förklarade att det fanns en del UFO-bilder, men att de efterhand avslöjats som modeller och har alltså en naturlig förklaring.

Det påståendet är en ren historieförfalskning, säkerligen därför att Peter Gärdenfors helt enkelt inte satt sig in i ämnet. Det är möjligt att Peter läst böcker/tidskrifter skrivna av förnekare/debunkers.

UFO B-57 1954

Vi vet idag att det fotograferade ufot inte var någon modell.Vi vet också att den 25 februari 1942 besköt det Amerikanska luftvärnet röda och silverfärgade foo-fighters som kryssade mellan skotten med en hastighet av 29000 km/h. Amerikanarna använde 1430st 6 kilosgranater under 63 minuter mot foo-fighterna och ett jättestort UFO som tog emot flera direktträffar.

Men några vrakdelar föll aldrig ner från skyn. Ej heller några bomber... Det jättestora UFOt över Culver City, fotograferades av en Los Angels Times reporter och tillhör idag en av de bästa UFO-stillbilderna.

Culver City UFO February 25, 1942 Negative of 1942 Culver City UFO

Riktiga UFO-bilder

Programledaren påpekade också att de flesta långfilmer beskriver utomjordingarna som väldigt onda och undrade om det kunde vara så att de hypotetiska utomjordingarna kanske såg oss som onda.


Small Alien
An Alien?

På den frågan menade atomfysikern Nina Reistad att det som är okänt för oss, oftast brukar betraktas som ont.

Det är sant att UFOn kan vara farliga, men nästan alla rapporter om fientligt uppträdande gäller vedergällning när UFOn eller Aliens blivit beskjutna. De flesta UFOn är ofarliga och intresserar sig mer för nerlagda gruvor, vatten, ekologi och enskilda människor än storstäder. Men det är välkänt att de brukar intressera sig för militäranläggningar och kärnkraftverk samt stjäla elström från kraftledningar.

Eftersom det verkar vara flera olika civilisationer som besöker oss, har de säkert något olika teknologi beroende på olikartade mineraltillgångar samt hur smarta deras konstruktörer är. En del primitiva UFOn kan avge farlig strålning. En bra ide är att passa sig för att gå för nära ett UFO, när det befinner sig på marken eller är på väg att landa eller ge sig av.

Alla utomjordingar är inte ärliga, exempelvis påstår en del forskare som undersökt ombordtagningsfall att de små grå (de med stort avlångt huvud) försöker dölja att de utför genetiska experiment för att få fram en hybridras som så småningom kan bo på Jorden eller en annan liknande planet.


Regeringskanalens försök att bortförklara UFOs får bara [Fake] [Fake] av 5 trollerikäppar i betyg.

Förslag till avtal med utomjordingarna

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok

xfiles