Politiska Förändringar (2000-02-22)

Chandrika Ravi

Chandrika Ravi1999 lovade jag mig själv att inte blanda mig i Politiken, utan bara ägna mig åt vardags andlighet/filosofi/psykologi. Men redan nu måste jag tyvärr bryta mitt löfte.

Orsaken är det uppenbara vanstyret av Sveriges land och befolkning som våra folkvalda politiker utför. Jag ämnar själv att inte vara någon partiledare men jag skulle gärna vilja vara en idespruta för ett nytt parti. Under tiden är jag dock nöjd om någon av de existerande partierna kan genomföra några av mina synpunkter.


Det är inte första gången i Sveriges historia som politiker visat sin inkompetens. För att råda bot på inkompetensen har emellanåt förslaget att Sverige borde styras av experter istället för politiker, lagts fram.

Som motargument har man framfört åsikten att Sveriges befolkning förlorar valmöjligheten till att påverka sin framtid om Sverige skulle styras av experter.

Jag vill införa ett dubbelt system med folkvalda politiker och samrådande experter. Naturligtvis skulle politikerna alltid ha sista ordet. Någon kan påpeka att det systemet redan finns med folkvalda politiker och rådgivare. Men det fungerar inte på det sätt som jag vill. Ibland fungerar det uppenbarligen inte alls, som i fallet med Herr Haider och JAS-planen. Först fördömmer man en ny "Hitler" men vill ändå sälja JAS-planen till "Hitlerarmen". Speciellt Sveriges utrikespolitik uppvisar ofta denna dubbelnatur.


Min drömregering består av en samrådsgrupp istället för av en statsminister som är Sveriges ansikte utåt. Jag vill införa helt nya typer av ministerposter. Helst av allt vill jag att de skall finnas två ministrar av samma typ. Exempelvis två historieministrar. En som var expert på Allmänn historia och en som var expert på politisk historia. Fördelen med historieministrarna är uppenbar: Risken att begå samma historiska misstag som andra regeringar begått minskar drastiskt, om historieministrarna får säga sitt.


En annat exempel där två ministrar redan skulle ha utfört nytta är inom energiområdet. Vid en hearing skulle den energiminister som var expert inom experimentell/nyskapad energiteknik lätt överbevisa den energiminister som var expert på koventionell energiteknik det vansinniga att satsa 100 miljoner på Het Fusion årligen, när man istället kan satsa 1 miljon var på 100 st energiuppfinningar årligen. Exempelvis finns på Hermes Free Energy Links!.

Han skulle också påpeka det okloka att med att låta ett konkurrerande kraftbolag utprova ny energiteknologi, som när Vattenfall gav tummen ner för Vindkraften i Sverige. Nu finns det Vindkraftverk som går med vinst. Utprovningen av ny energiteknik skall göras på Universitet eller hos uppfinnare som har hobbyintresse av alternativ energiteknologi.

Nu när forskningen har bevisat att utsläppen från våra bilar är farligare än rökning och på lång sikt hotar att göra alla människor på klotet till sjuklingar så kanske den sittande regering börjar tänka om och släpper den hårt hållna iden om att vi ska ha kvar den skatteimbringande explosions/förbränningsteknologin som släpper ut de sjukdomsframkallande nanopartiklarna.


Minimalisterna förespråkar en regering som bestämmer så lite som möjligt. Man menar att de privata företagen kommer att ordna allting. Hur många medicinbolag propagerar för förebyggande hälsovård? Varför är de mer intresserade av att uppfinna dyra läkemedel mot AIDS än ett HIV-vaccin?

Sveriges ekonomiska tillväxt är beroende av jobbskapande företag. Det är inte någon ide längre att köra vidare i det socialdemokratiska huvudspåret - Att gynna storföretagen. Vi lever nu i Fusionsåldern där företag slås ihop till stora kolosser på larvfötter, vilket nästan alltid leder till att folk avskedas. Alltså är det endast små och medelstora företag som kan skapa jobb. Regeringens uppgift blir därför att underlätta företagsamheten för små och medelstora företag.


Att som företagare satsa pengar på aktier kan vara lönsamt på kort sikt. Men på lång sikt är det endast innovationer som lönar sig om ett företag skall överleva.

Eftersom svenska företag antingen har pengar men ingen tid eller tid men inga pengar, föreslår jag AMU-skolorna blir innovationcentrar. De flesta uppfinningar och även tjänster är enkla och därför är det önskvärt med en provproduktion eller prövotid för tjänsen för att se hur marknaden reagerar.


I AMU utbildningarna ingår då också exempelvis: Tystnadsplikt, Brainstorming, Marknadsundersökningar, Avtalskrivning, Nyhetsgranskning av -Patent -Mönster och Namn. Företagsekonomi samt försäljningsteknik.

Lagförslag som förbjuder politiker att bestämma utseendet av en byggnad utan att rådfråga de som skall arbeta där sedan. På så sätt slipper vi en upprepning av skandalen med Europas modernaste sjukhus.

- Hermes Atar Trismegistus

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok