Hur målar du världen?

Meenakshi Dixit

Meenakshi DixitVarje människa kan ses som en konstnär som målar världen genom ideer, tankar, ord och handlingar. Om vi älskar alla levande varelser, målar vi världen i ljusa färger. Om vi är deprimerade och instängda samt ständigt tänker på våra problem, målar vi världen i mörka färger.

Vi målar världen genom hur vi ser på den. Är vi kärleksfulla, så är vårt sinne blind för oharmoni och vi ser det sköna här i världen. Om vi är deprimerade ser vi hopplöshet i världen. Det är genom långvarig depression som vi kan bli psykisk sjuka. Det är genom att umgås med personer som ser ljust på livet som man blir frisk från sin depression. Är man mycket ensam, rekommenderar jag att skaffa hund som man kan gosa med och träffa andra hundägare för en pratstund.

Världen blir vad man gör den till. Tillsammans skapar vi framtiden. Genom villkorslös kärlek förvandlar man världen till himmelriket och himlen är människans rätta hem. Djup kärlek förvandlar både den som älskar och den som blir älskad. Det jag fortfarande inte har en säker uppfattning om är hur det skall gå till för att människan skall få makt över materien som Jesus Kristus hade. Min bästa gissning är att det sker genom en kombination av djup kärlek, tystnad och tro.

Villkorslös kärlek som skapar idealiserade tankar. Tystnad som skapar direkt förbindelse mellan du och Gud, så att man kan uppfatta vad man vill att Gud önskar göra idag. Tro att det inte finns några gränser för vad en medmänniska kan göra och vad man själv kan göra.

- Hermes Atar Trismegistus

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok