Gud i ossLotta Schelin

L8 SchelinMänniskan består av två delar - Den förnyelsebara materien från jorden som är kroppen och den odödliga livsanden från Gud som är medvetandet. Så länge livsanden lever i kroppen, så är kroppen animerad materia. Man kan säga att materien visar livsanden. Kroppen är därför andlig, så länge den är levande.

Vid döden går kroppen tillbaka till jorden och det odödliga medvetandet tillbaka till Gud. Gud är alltså levande genom människan och alla människor är Gudar. Människan kan antingen leva egoistiskt, genom att samla på sig så mycket pengar som möjligt. Vilket gör att hon kan köpa så mycket saker som möjligt att njuta av. Eller så kan hon leva ut Villkorslös Kärlek och vara empatiskt och altruistiskt och tjäna andra människor.

Det är genom att älska och tjäna andra människor som Gud kommer till uttryck i människan och uppenbarar Guds Rike på jorden. 2001 fick jag diagnosen Paranoid Schizofreni och går på medicin sedan dess. Så länge jag är inåtvänd så hör jag ibland röster och de är både onda och goda. Lyckligtvis är inte rösterna kommenderande, utan bara kommenterande. Jag har prövat att vara utåtvänd och strunta i rösterna, men det har inte mått något bra av. Min direkthet och genialitet har försvunnit. Vad jag också märkt är att jag är framåtlutad när jag är olycklig och rak i ryggen när jag är lycklig. När jag är olycklig har jag ett minustecken till mun och när jag är lycklig, så ler jag.

En sak är säker, jag skulle behöva ha mera vänner så att jag kan vara mer utgivande och inte bara vara utgivande på Internet. Det får bli mitt mål våren-sommaren-hösten 2017 då jag kommer att vara ute på stan och samtala med folk. Att prata bort en stund som Clas Svahn brukar säga.

För alla som lider av psykiska problem och är olyckliga, har jag kanske lösningen på problemen. Gör en punkt i innertaket, ovanför huvudkudden. Lägg dig sedan på sängen och se på punkten, samtidigt som du låter känslorna och tankarna vandra. När du får kärleksfulla känslor, vet då att detta är ditt sanna jag. När du får positiva tankar, vet då att detta är ditt sanna jag. Medans du upplever kärlek och goda tankar och har frid i sinnet. Stig upp ur din säng och lev i kärleken och de goda tankarnas värld.

New En människa uttrycker Gud, när hon är kärleksfull, osjälvisk och positiv, men misslyckas att uttrycka Gud när hon är kärlekslös, självisk och negativ. Alla djur i skapelsen kan uttrycka Gud på deras eget sätt och djur kan fungera som terapi åt inåtvända och olyckliga människor. Speciellt hundar som viftar på svansen och är kärleksfulla kan göra olyckliga människor lyckliga igen. Även gosiga katter har en positiv effekt på en människa. Kan ni tänka er vilken underbar värld vi kommer att leva i när alla människor slutar upp med att knappa på mobiltelefonen och istället återgår till att vara medmänniska, full av kärlek, osjälvisk och positiv.

Livet mellan födseln och döden är en serie av val och vi kan lära av djuren som saknar kunskapen om hur man använder en mobiltelefon och istället är kärleksfulla, osjälviska och positiva. Meningen med det mänskliga livet är att ta djurens kärleksfullhet, osjälviskhet och positivitet från en djurisk nivå till en mänsklig nivå och sedan till en gudomlig nivå.

Målet med mänskligt liv är att bli en medskapare med Gud och det kan bara ske, när vi är kärleksfulla, osjälviska och positiva. Det som skiljer en gudomlig människa från en vanlig människa är att en gudomlig människa uttrycker Gud inom sig genom att lägga ner sitt mänskliga liv och istället uttrycka direkt från skaparen. En vanlig människa är bunden av naturlagarna som säger att en människa, precis som djuren inte kan bota och befria människor på ett övernaturligt sätt som bön. Den gudomliga människan, däremot botar och befriar människor genom bön, eftersom hon har lagt ner sitt egoistiska liv och lever ett med Gud genom att medvetet umgås med Gud och uttrycka direkt från Gud. Himlen på Jorden blir resultatet.

- Hermes Atar Trismegistus

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok