Moderaterna hyllar det fria kapitalistiska samhället


Men deras frihet gäller inte alla som deras handlingar så väl bevisar:

Den 16 april 1998 röstade Moderaterna IGENOM Personuppgiftslagen. Ett lagförslag som begränsar yttrandefriheten på Internet för den vanliga medborgaren, men inte för Journalister, Konstnärer och Författare.

Senare samma år erkände Moderaterna att de inte hade förstått att lagen kunde tolkas så, att man var tvungen att fråga varje person man ville nämna med namn på Internet, om det gick bra.

Man lovade ändra på lagen och den 25 november 1999 röstade Moderaterna MOT Folkpartiets förslag att Internet skall vara lika för alla!

Uppenbart är det så att i Moderaternas idealsamhälle skall alla inte vara lika inför lagen, utan en liten klick skall åka gräddfil. Det kanske inte är så underligt att det bara är nästan uteslutande rika människor som röstar på Moderaterna, eftersom Moderaternas eviga snack om skattesänkningar tilltalar dem.

Att sänkta skatter sedan automatiskt leder till sämre skola, sjukvård, tandvård och sämre social service verkar de inte bry sig det minsta om.


FOTNOT: De som röstade för begränsning av yttrandefriheten på Internet den 16 april 1998, var förutom Moderaterna även Centern, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. De som röstade MOT Folkpartiets förslag att Internet skall vara lika för alla den 25 November 1999, var förutom Moderaterna även Kristdemokraterna, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok

xfiles