Linus Magnusson

Linus Magnusson

kloka levnads ordDessa kloka ord skrev min min son Linus Magnusson innan han dog. Jag delar för att hans röst inte ska tystna. Det här borde vi alla leva efter:

Jag är bara 24 år. Ändå har jag redan valt ut min sista slips. Det är den som jag kommer att bära på min begravning om några månader. Den matchar kanske inte min kostym, men jag tycker den är perfekt för tillfället.

Cancerdiagnosen kom för sent för att ens ge mig en gnutta hopp om ett långt liv, men jag har insett att det viktigaste när det gäller döden är att du lämnar den här världen lite bättre än den var innan dig och dina bidrag. Sättet som jag levt mitt liv på hittills, min existens eller rättare sagt dess upphörande, kommer inte betyda något eftersom jag levt mitt liv utan att göra något som gjort skillnad.

Innan fanns det så många saker jag tänkte på. När jag fick veta hur lite tid jag hade kvar, stod det klart för mig vilka saker som verkligen är viktiga. Så, jag skriver till dig av egoistiska skäl. Jag vill ge mening åt mitt liv genom att dela med dig vad jag har förstått:

* Slösa inte din tid på arbete som du inte gillar. Det är uppenbart att man inte kan lyckas i något som du inte gillar. Tålamod, passion och engagemang kommer lätt, bara när du älskar det du gör.

* Det är dumt att vara rädd för andras åsikter. Rädsla försvagar och paralyserar dig. Om du låter det, kan det växa och bli värre varje dag tills det inte finns någonting kvar av dig. Lyssna på din inre röst och följ den. Vissa kanske kallar dig galen, men andra kanske tycker att du är en legend.

* Ta kontroll över ditt liv, ta fullt ansvar för de saker som händer dig. Begränsa dåliga vanor och försöka leva ett hälsosammare liv. Hitta en sport som gör dig lycklig. Låt ditt liv formas av beslut som du har gjort, inte genom de du inte gjorde.

* Uppskatta människorna omkring dig. Dina vänner och släktingar kommer alltid att vara en oändlig källa till styrka och kärlek. Det är därför du inte ska ta dem för givet.


Det är svårt för mig att uttrycka betydelsen av dessa enkla insikter, men jag hoppas att ni kommer att lyssna på någon som har upplevt hur värdefull tid är.

Jag är inte upprörd för jag förstår att de sista dagarna i mitt liv har blivit meningsfulla. Jag beklagar bara att jag inte kommer att kunna se en hel del coola saker som borde hända snart, som skapandet av artificiell intelligens. Jag hoppas också att krigen i Syrien och Ukraina kommer att sluta snart.

Du kan flyta dig genom ett liv skapat av omständigheterna, förlora dag efter dag, timme efter timme. Eller så kan du kämpa för det du tror på och skriva den stora berättelsen om ditt liv. Jag hoppas att du kommer att göra rätt val. Gör ett avtryck på den här världen. Lev ett meningsfullt liv, hur du än definierar det. Gå mot det.

Platsen vi lämnar är en vacker lekpark där allt är möjligt. Vårt liv är en kort gnista på denna vackra lilla planet, som flyger med otrolig hastighet till den ändlösa mörkret för det okända universum. Så njut passionerat av din tid här. Gör det intressant. Gör så att det räknas! (Jag vet att Linus skulle tyckt om att ni delar ?? /Kia)

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok