Så gjorde han de sjuka Friska - Johannes AmritzerSå gjorde han de sjuka Friska

Johannes Amritzer


För inte så länge sedan fick vår missionär Lisa Hjertberg vara med om ett märkligt mirakel. Det var i en fattig turkisk/zigensk by i södra Bulgarien. En flicka i tolvårsåldern kom fram och förklarade att hon inte kunde se så bra.

För att veta hur dåligt flickan såg backade Lisa ungefär tre meter och höll upp några fingrar. Flickan kunde då inte räkna antalet fingrar. Hon lägger sedan sina händer på flickans ögon och börjar be. Då viskar den helige anden i Lisas öra: "Gör som Jesus gjorde, blanda din saliov med lera och kleta på hennes ögon."

Lisa är omgiven av muslimer och tvekar. Hon tar först bara saliv på ögonen, men känner att hon inte kan fråga flickan om hon blivit helad eftersom hon vet med sig att hon inte varit helt lydig Guds Ande.

Lisa bestämmer sig. Medan flickan säkert undrar vad hon håller på med, böjer hon sig till marken, blandar saliven med jord och kletar sedan smeten på ögonen. Hon ber sedan i Jesu namn att flickan ska få fullständig syn tillbaka. Och omedelbart kommer Guds helandekraft!

Efter bönen säger flickan att hon ser bra men Lisa vill vara helt säker på att Jesus gjort ett mirakel. Hon gör därför ett nytt syntest, men nu går hon minst tio meter bort. Flickan kan nu utan problem räkna fingrarna hon håller upp!


Boken får
Blå Upplysningsljus Blå Upplysningsljus Blå Upplysningsljus Blå Upplysningsljus Blå Upplysningsljus

Blå Upplysningsljus Blå Upplysningsljus Blå Upplysningsljus Blå Upplysningsljus Blå Upplysningsljus
av tio upplysningsljus, därför att den är den bästa helande bok som någonsin skrivits!

tillbaka till länksidan
E-mail
läs och skriv i min gästbok