ovanliga människor - 2015



Alexandra Kahwaji


Lördagen 10 Januari tittade jag på dagstidningarna på COOP Konsum när en tjej i 20-25 års åldern, tillsammans med en kille ställde sig i kassakön. Det märkliga var att hon påminde i ansiktet om en tjej som sett inför min inre syn. Det är så att ibland när jag tänker eller blundar, ser jag främmande människor inför min syn. Människor som kan vara kontaktpersoner till utomjordingarna. Med tanke på att hon hade en kille med sig som kan ha varit hennes pojkvän. Så ville jag inte starta ett samtal med henne. Det var nog ett misstag eftersom hon tittade på mig, med sina varma vänliga ögon. Nästa gång jag ser henne på COOP Konsum så ska jag ställa en hel del intressanta frågor till henne. Hoppas hon besöker COOP Konsum med en tjejkompis, så att jag lättare vill öppna munnen!

Tisdagen 27 januari ser jag en kortare version av tjejen som jag såg Lördagen 10 januari och hon stod och pratade med vad som kan ha varit hennes mor på Enter Gallerian. Hon måste ha varit den längre tjejens lilla syster och hon har jag sett en gång förut på COOP Konsum . Det är märkligt hur lika de är i ansiktet. Fastän det kan skilja upp till 7 år mellan systrarna. Nästa gång jag ser någon av dem, skall jag fråga var de kommer ifrån.

Vecka 9 var jag på COOP Konsum då jag får syn på en kort invandrartjej som såg ut att komma från fjärran östern. Hennes ålder var svår att tippa. Hon såg ut att vara mellan 15-30 år och när jag frågade henne på engelska: "Are you from Sweden?" svarade hon Vaaa!! på svenska. Då frågade jag henne: Är du från Sverige? och hon svarade: Ja! jag fick då chansen att studera hennes ansikte närmare och fann att hennes ögonlock var utomjordiska. Det finns ingen i fjärran östern som har ögonlock som hon. Jag tog också chansen att se in i hennes ögon. Eftersom man brukar säga att ögonen är själens spegel. Jag fann att hon hade bruna vänliga ögon. Sedan så sa jag: Jag var tvungen att fråga varifrån du kom, eftersom jag trodde att du var invandrare. Då log hon. Så här i efterhand så jag funderat på hur stor chansen är att man träffar på en svenska som inte kan engelska och dessutom inte har ögonlock som på en vanlig människa. För mig så är hon en utomjording tills hon har bevisat motsatsen. Hon hade både Konsumkort och eget Kreditkort som hon handlade en Coca-Cola Zero med. Hon var i kön efter mig, så jag såg när hon handlade.

Onsdagen 11 mars var jag på Bodens Stadsbibliotek och på ungdomsavdelningen var det två tjejer som satt på var sin stol runt ett bord. Den ljushåriga tjejen nämnde mig vid namn, medans hon pratade med sin mörkhåriga kompis. Hur hon visste mitt namn vet jag inte eftersom jag aldrig sett henne tidigare. Kanske var det hon jag såg ute på stan lördagen 3 april tillsammans med hennes pojkvän. Hon vinkade men det är oklart om hon vinkade på mig eftersom jag befann mig 30 meters avstånd. Nu så här i efterhand ångrar jag mig att jag inte började prata med henne.

Vecka 15 såg jag en tjej i 30 års åldern. Hon hade långt mörkt hår med lite udda utseende och jag borde ha gått fram till henne och frågat om var hennes föräldrar kom ifrån.

Fredagen 24 april vid tvåtiden var jag på COOP Konsum för att köpa godis. När jag står bland hyllorna kommer en tjej och ställer sig brevid mig. Det var svårt för mig att bedömma hennes ålder, men jag gissar på 15-25. När jag sedan betalar i kassan, vänder jag mig om för att kolla om hon var kvar bland godishyllorna. Då ser jag att hon står i kön och ser på mig med intresse. Det är svårt för mig att veta om hon är en vanlig tjej som bor i Boden eller om hon är en utomjording. Det var svårt att avläsa hennes blickar.

I början på juni, så hade jag handlad klart på COOP Konsum och skulle stoppa varorna i plastkassen, när en lång ljushårig tjej med ett udda utseende går förbi mig. Hon har vit hy och lätt sneda ögon och jag undrar genast om hon är en utomjording eller har föräldrar som är kines och skandinav. Jag väntar ut henne och ser att hon har en nyare bil. Då tänker jag att om hon är en utomjording, så arbetar hon under täckmantel i Sverige. Det skulle vara roligt att se henne igen. För då skulle jag fråga henne om hennes föräldrar är från Kina och Skandinavien.

I mitten på Juni var jag och handlade på COOP Konsum . Före mig i kassan var en tjej i 25-30 års åldern. Hon såg mager ut och hade vit hy och jag undrade om hon var en utomjording. Men jag är osäker. Hon kunde vara anoretiker eller vara sjuk i någon sjukdom. Jag hoppas att jag får se henne igen, så att jag får fråga ut henne.

I mitten på Juni var jag och Gösta Åhl och fikade på Cafe Opalen . När tre tjejer går förbi. Det märkliga är att en tjej i 30-års åldern hade mörkblåa ögon och svart hår. Vad ovanligt tänker jag och kom ihåg en dröm jag hade för två veckor sedan. I drömmen samtalade jag med en kvinna som också hade mörkblåa ögon och svart hår. Då fick jag veta att kvinnan hade en dotter som var intresserad av mig.

När det var kyrkan på stan i sommar, så gick jag förbi en parkbänk där en kvinna i 50 års åldern satt tillsammans med en tjej som såg ut att vara kring 25. Det var bara det tjejen hade utskjutande mun och såg ut att vara en korsning mellan en utomjording och en människa. Alltså en hybrid. Att de bara vågar, tänkte jag och funderade om tjejen var en synhallucination.

I slutet på vecka 34 var jag och handlade på COOP Konsum när jag får syn på en vacker tjej vid mjölken och jag frågar henne om jag får komma förbi eftersom hon blockerade vägen. Det enda som skiljde henne från vanliga tjejer är att hon hade sneda ögonbryn som Spock. Nästa gång jag träffar henne skall jag säga det åt henne. Kanske var hon en utomjording, men hellre var hon nog en invandrare...

Spock


Torsdagen 17 september var jag på Bodens Stadsbibliotek. När jag möter en för mig okänd tjej 16-18 som på en meters avstånd håller upp vänsterhanden och säger hej åt mig. Jag blir minst sagt förvånad, men höjer vänsterhanden och säger hej. Sedan kollar jag om hon kan ha hejat på någon annan än mig, men ser ingen. Kanske var hon en utomjording, men hellre en invandrare. Nästa gång jag ser henne skall jag fråga var hon kommer ifrån och om hon bor i Boden.

Fredagen 9 oktober var jag på COOP Konsum för att handla godis inför matchen Liechtenstein - Sverige då en vacker tjej i 25 års åldern kommer in. Jag nickar mot henne och hon säger hej och jag säger hej tillbaka. Sedan väntar jag ut henne och jag börjar prata med henne om hösten och fotbollsmatchen. På hennes dialekt hör jag att hon måste vara söder ifrån. Jag säger hejdå, då våra vägar skiljs åt och hon vinkar glatt. Jag tror inte att hon var en utomjording, utan hellre en svenska som har flyttat till Boden eftersom hon hade bil. Nästa gång jag ser henne skall jag fråga varifrån hon kommer.

New Innan snön täckte marken i december var jag på väg ut från COOP Konsum , när jag möter en glad tonårstjej. Jag funderar på att heja på henne, men gör det inte. Sedan möter jag min kompis Thomas Nilsson på stigen utanför Drottninggatan 50. Efter ett tag kommer den glada tonårstjejen förbi och nu kan jag bara inte låta bli att hälsa utan säger Hejsan och hon säger Hej med en mycket mörk röst och genast börjar jag fundera över varifrån hon kommer. Men upptagen som jag var så vände jag mig inte om för att ropa på henne. Om hon läser detta, så önskar jag att hon kontaktar mig när jag går till och från COOP Konsum .

New Den 23 december var jag på väg hem efter att jag och Gösta Åhl varit och fikat på Cafe Opalen och jag hade besökt Gunnar Lindfors. När jag går förbi Saxess så får jag till min förvåning höra en kvinna som pratar i mobiltelefon ropa mitt namn Stefan. Men det märkliga är att rösten inte verkar komma från kvinnan, som ser ut att vara i 50 års åldern, utan verkar komma från hennes sida. Varför jag tror det beror på att jag aldrig ser kvinnan röra på munnen medans jag hörde mitt namn. Förvirrad går jag därifrån, eftersom jag misstänkte en hörselhallucination.

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok