Ryssland-UkrainaModern Ukrainsk Konst

Månglarna i templet

Putin drivs ut från Ukraina av Jesus


-----Ursprungligt meddelande-----

Från: automatsvar@regeringen.se [mailto:automatsvar@regeringen.se]

Skickat: den 10 april 2015 22:42

Till: UD Registrator

Kopia: stefan.johansson@gratisenergi.se

Ämne: Ryssland och Ukraina (till Margot Wallström, svar går till stefan.johansson@gratisenergi.se)

Från: Stefan Johansson

E-postadress: stefan.johansson@gratisenergi.se

Meddelande: Hejsan Margot,

Först tack för att Sverige inte förnyade vapensammarbetet med diktaturen Saudiarbien och hoppas att det gäller diktaturen Kina också. Vad jag har hört så gäller sanktionerna mot Ryssland till mitten av sommaren. Som partiledare för Sveriges minsta parti så rekommenderar jag att upphäva sanktionerna i utbyte mot truppförstärkning mot den ryska gränsen i östeuropa. Det har visat sig att den ryska ekonomin har återhämtat sig och ökat med 0.4% av BNP när samtidigt den Europeiska handeln med Ryssland minskat dramatiskt.

För att tala klarspråk så anser jag att handeln med Ryssland bör återupptas och en del av de inkomsterna bör öronmärkas till försvar av EU gräns mot Ryssland. Pengarna skall användas till truppförstärkning och byggandet av underjordiska kommandocentraler mot den ryska gränsen. Det är endast vapen och inte sanktioner som kan hålla ryssen borta från Europa.

Ukrainas militära situation bör inte lösas med vapen utan med förhandlingar där Separatisterna, Ryssland, Ukraina och EU deltar vid samma förhandlingsbord. Allt är inte ljust med Ukraina om man får tro husbondens röst - Rysslands röst:

http://swedish.ruvr.ru/news/2015_04_10/Haxjakt-mot-oliktankande-i-Ukraina-5765/

http://swedish.ruvr.ru/news/2015_04_10/Polsk-statsvetare-Ukraina-Europas-forsta-nynazistiska-stat-4712/

Du bör undersöka uppgifterna om de är sanningsenliga och så bör du kontakta Stefan Löfven om iden att häva sanktionerna mot Ryssland och istället ta ut en försvarsskatt på handeln med Ryssland som finanserar en EU arme ständigt stationerad mot Rysslands gräns i underjordiska förläggningar och underjordiska kommandocentraler.

Jag har tänkt försvarsberedd arme på max 15 000 man och inget robotförsvar av Europa. Hör gärna med NATO-chefen Stoltenberg om han kan avara 15 000 man. De nordiska länderna som har gräns mot Ryssland måste också bygga underjordiska försvarsanläggningar mot den Ryska gränsen.

Det var allt som jag hade på hjärtat idag och jag hör av mig senare om det världspolitiska läget skulle förändras.

Du bör kontakta alla utrikesministrar i EU och höra vad de tycker om förslaget?

Min politiska sida hittar du på:

http://gratisenergi.se/indexsv.htm

mvh, Stefan

P.S under inga omständigheter får EU skicka militär för att strida på Ukrainas sida eftersom det skulle bli startskottet för tredje världskriget.

Läs Valdres 1968 profetian och bilda dig gärna en egen uppfattning av hur långt in vi kommit i den och vad du kan göra för att den inte skall gå i uppfyllelse:

http://gratisenergi.se/signs.htm

Enligt Mayaindianerna kommer vår närmaste tid att vara orolig med Pest, Hungersnöd och Krig. Men det är upp till människor på våran planet att motverka dess uppkomst genom noggrann planering.

Kanske kan du också som utrikesminister göra någonting åt överbefolkningen?

och Ukraina kommer troligtvis att gå i konkurs likväl som Grekland i år...

-------------------------------------------------------------------------------------- Inkorg

1-50 av 2307

Sortera: Datum

Visa: Alla

SV: Ryssland och Ukraina (till Margot Wallström, svar går till stefan.johansson@gratisenergi.se) UF2015/22964/UD/MK

13 april 2015 12:21 27 KB

Från: UD MK Brevsvar

Till: stefan.johansson@gratisenergi.se

Hej Stefan,

Tack för ditt mail och dina synpunkter till utrikesminister Margot Wallström. Jag arbetar på Utrikesdepartementets ministerkansli och har blivit ombedd att svara.

Ryssland är en viktig partner i det regionala samarbetet, exempelvis det Arktiska rådet. Det utesluter dock inte att Sverige uttrycker oro när folkrätten kränks, den fria demokratin hotas eller yttrandefriheten inskränks. Utrikesminister Margot Wallström utvecklade detta närmare i en debattartikel tidigare i år. Vänligen finn en länk bifogad nedan.

http://www.regeringen.se/sb/d/19232/a/255379

I artikeln klargör ministern bland annat att:

"Vi ska stå upp för vad som är rätt i alla våra kontakter med Ryssland och vi ska inte tillåta den minsta provokation eller kränkning. Samtidigt ska vi upprätthålla ett samtal, om sådant som oroar oss såväl om sådant som förenar två länder som trots utvecklingen ändå förblir grannar."

Utrikesminister Margot Wallström konstaterar även att:

"Sverige har konsekvent hört till de europeiska länder som kräver en tydlig och konkret reaktion från EU när grundläggande folkrättsliga regler sätts ur spel"

Sverige stödjer en fredlig lösning av konflikten mellan Ryssland och Ukraina. Den ryska aggressionen i Ukraina har fördömts av Sverige och Ryssland måste följa folkrätten och respektera Ukrainas nationella suveränitet och landsgränser. Som ett svar på händelseutvecklingen i Ukraina, däribland Rysslands olagliga annektering av Krim, har EU, precis som du nämner, infört sanktioner mot Ryssland. Sanktionerna är en tydlig politisk signal och även ekonomiskt kännbara för Ryssland. Det är sanktioner som Sverige stödjer, tillsammans med övriga medlemsstater i EU. Genom att EU-länderna står enade och även samverkar med USA har vi större påverkansmöjligheter och större motståndskraft, vilket utrikesministern skriver om i den nämnda artikeln.

Sanktioner är ett verktyg där restriktiva åtgärder används med syfte att påverka ett lands politiska agerande. De utgör ett komplement till diplomatin. Med anledning av situationen i Ukraina har EU infört fyra sanktionsregimer sedan mars 2014, med olika kriterier. Ett centralt kriterie för sanktionerna är att man på olika sätt medverkar till att hota eller undergräva Ukrainas territoriella integritet. Vid intresse kan du läsa mer om detta på vår webbplats. Vänligen finn länkar bifogade nedan.

http://www.regeringen.se/sb/d/18792/a/244073

http://www.regeringen.se/sb/d/18792/a/244074

http://www.regeringen.se/sb/d/18572

I ditt mail skrev du även om förhandlingar gällande situationen i Ukraina. För att försöka få ett slut på konflikten fortsätter EU:s och OSSE:s (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa) ansträngningar för att medla mellan Ryssland och Ukraina.

Tack för ditt engagemang.

Med vänliga hälsningar

Michael Nordenberg

Departementssekreterare

Utrikesdepartementettillbaka till politiksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok