Buck Nelson 1895-1982


Buck Nelson


Om man läser Buck Nelsons bok - My trip to Mars, the Moon and Venus kan man tro att hela historien handlar om Buck Nelsons resa till 3 olika planeter, men det är inte hela sanningen. Det är först på senare tid som hela historien om Buck Nelson blivit känd tack vare Hank Fulk som intervjuade Buck 1964.

Buck i hans bib-overall

Buck Nelson i sin bib overall


Buck Nelson föddes den 9 april 1895 nära Denver, Colorado. Buck gick bara 6 år i skola, resten av sin uppväxttid arbetade han på rancher i Centrala Western. Han reste i alla 48 stater inom USA och arbetade som skogshuggare, sågverksarbetare, järnvägsarbetare, polisman, bilförsäljare o.s.v. Men efter att ha blivit trött på alla diversearbeten så längtade han efter en egen farm och köpte 32 hektar mark vid Ozark Bergen, Missouri.

Bucks hem

Buck Nelson hem i Ozark Bergen, Missouri


Där ägnade sig Buck åt djuruppfödning, timmer och sliperstillverkning. Efter några få år av sjukdom (reumatism) och ålderdom, drogs sig Buck tillbaka på sin farm. Men allting skulle ändra sig när han mötte lille Bucky från Venus.

Lille Bucky var född i Colorado och vid 4 års ålder kom utomjordingarna till hans föräldrar och frågade dom om dom ville flytta till planeten Venus. Föräldrarna ville inte resa dit själva men gick med på att låta lille Bucky växa upp på Venus för att kunna utföra det arbete som det var tänkt att han skulle utföra i framtiden (Engelsk lärare och kontaktperson).

I början på 50-talet kontaktade lille Bucky, Buck Nelson på hans farm. Det visade sig att lille Bucky var en avlägsen släkting till Buck. Lille Bucky hade en utomjordisk hund med sig "Store Bo" som blev analyserad, fotograferad och röntagad av studenter vid Veterinär Medicinska skolan från Missouris Universitet 1953. Resultaten visade att "Store Bos" hår var annorlunda än vanligt hundhår. Röntgen visade att de inre organen också var olika. "Store Bo" som vägde 175 kg såg ut som en gigantisk fårhund.

Två Tefat 30 april 1954: Klockan fyra på eftermiddagen lyssnade Buck på radion, när den plötsligt blev helvild. Hans hund började skälla och hans ponny började bråka. Han gick ut för att kolla vad hans djur höll på med. Precis som Buck gick ut genom köksdörren, såg han ett stort diskusliknande objekt. Högre upp i skyn var ytterligare två. Buck gick tillbaka för att hämta sin kamera och tog tre fotografier (varav ett visade de två diskusarna).

Buck vinkade med en signallampa på diskusarna som ett tecken till dem att komma ner och landa. Svaret blev högst oväntat, istället för att landa så sköt dom en ljusstråle som var mycket ljusare och hetare än Solen, på Buck som blev knockad bakom en tunna. Först när diskusarna hade gett sig av vågade Buck sig fram. För första gången på 15 år kunde Buck obehindrad resa sig upp. Borta var reumatismen och han behövde inte längre använda sina glasögon för att läsa. Fotografiet och en kort artikel om vad som hade hänt publiserades kort därefter i "Springfield News & Leader".

Kort därefter fick Buck besök av lille Bucky som förklarade att han var en av piloterna på diskusarna och han ville att Buck skulle arrangera ett möte med "Springfield News & Leader" reporter Frank Farmer som hade gjort artikeln om Buck. Lille Bucky ville avslöja för världen vilka som piloterna på tefaten var och deras budskap till mänskligheten. Dessutom ville lille Bucky göra en demonstrationsflygning inför 1000-tals vittnen. Sagt och gjort Buck kontaktade Frank Farmer som lovade att komma två söndagar i rad för att göra interjuver och fotografera tefatet.

Första söndagen i juni 1954: "Springfield News & Leader" ägarinna hade arrangerat och betalt utgifterna för flyg och bil till Buck Nelsons Mountain View, två söndagar i rad. Frank Farmer gjorde den första interjuven med lille Bucky från Venus som lovade att tefatet skulle finnas på plats, nästa söndag. Artikeln slogs upp på första sidan på måndagen därpå. Det fick både militären och kyrkorna att reagera. Pastorerna som på den tiden trodde att tefatens piloter var demoner varnade folk för att resa till Buck Nelsons Mountain View den kommande söndagen. Buck Nelson hade ingått ett avtal med djävulen, om du reste för att se det flygande tefatet den kommande söndagen, så skulle du brinna i helvetet enligt pastorerna predikan på onsdagskvällen.

Curtis E. Lemay Andra söndagen i juni 1954: Reportern Frank Farmer flögs till Mountain View av en Springfield pilot som också var juvelare. I Mountain View väntade General Curtis E. Lemay och Project Bluebooks överste Gordon Gray. Lille Bucky från Venus bjöd in överste Gordon Gray och reportern Frank Farmer ombord på tefatet för en flygtur.

General Curtis E. Lemay lämnades kvar på marken för att bevittna färden. Tefatet lyfte och Frank Farmer började göra sin andra intervjuv med lille Bucky från Venus. Efter ett tag och på hög höjd fick överste Gordon Gray ta över kontrollerna och flyga tefatet. Artikeln som skulle ha publiserats måndagen därpå skulle ha blivit en sensation. Men militären lade locket på och agenter beslagtog fotografierna på tefatet och artikeln som Frank Farmer hade skrivit. Historien blev en icke historia och publiserades aldrig på måndagen därpå.

Generalen kunde inte hålla tyst, utan
berättade för sina vänner hela historien
om vad som hände i Mountain View
den andra söndagen i juni 1954.Det var när Hank Fulk som bara var 8 år 1954, senare började intressera sig för flygplan som han träffade piloten som hade flygit Frank Farmer till Mountain View den andra söndagen i juni 1954. Hank kom en mörkläggning på spåren. Hank lärde känna en annan pilot - Andy som då och då flög både Frank Farmer och andra ögonvittnen.

Hank träffade Buck Nelson på hans farm 1964, där han spenderade några timmar med att gå igenom Bucks två böcker, bilder osv. Det var då Buck Nelson nämde mörkläggningen och berättade att över 1000 vittnen hade sett när lille Bucky från Venus flög tefatet tillsammans med överste Gordon Gray och Frank Farmer.

I mitten av 1980-talet så stannade Hank Fulk vid Springfield, Missouris Bibliotek för att kolla in mikrofilmen över Springfield News & Leader 1954. Huvudbibliotekarien mindes historien och lokaliserade måndagens förstasida. Hon visade Hank var artikeln hade blivit utskuren och ersatt av en annan artikel. Hon kände Frank Farmer ganska bra och berättade hans historia. Hennes minne var väldigt likt det som General Curtis E. Lemay hade berättat för sina vänner om mörkläggningen.

Tidigare hade Hank Fulk lärt känna General Curtis E. Lemay när han skulle ut på sina fisketurer som alltid innehöll en avstickare till Mountain View för att träffa Buck Nelson.

Buckys tefat

Ritning av Buckys tefat

Saken - Tefatet

"Saken" - 15 meter i diameter och mer än 2½ meter hög.


1 february 1955: Vid 12 tiden var tefatet tillbaka igen och cirklade lågt över Buck Nelsons hus. Utomjordingarna frågade med en vänlig röst från tefatet om Buck var vänligt sinnad eller inte. De sa att de skulle vilja landa ostört på hans bakgård där det fanns en bäck som de skulle vilja ta vatten ifrån. De landade inte den gången, utan de talade bara några minuter och sa sedan adjö och på återseende.

5 mars 1955: Landade tefatet vid midnatt och tre personer och "Store Bo" kom upp till Bucks hus. Det var lille Bucky från Venus, En gammal och vinklad man som var pilotelev och Bob Solomon som var 200 år, men inte såg en dag äldre ut än lille Bucky som var 18 år då (lille Bucky var 17 år då han mötte Generalen och Översten). De stannade tillsammans med Buck i en timme. De var intresserade av allt som fanns i Bucks hus. De gjorde hela tiden jämförelse med deras och Bucks och visade att deras krävde mindre arbete.

Speciellt var de intresserad av Radion och batteriet som var ovanpå. När Buck förklarade att det var för att ge Radion kraft, så skakade de bara på huvudet och sade: "Med all kraft över huvudet, och du använder det??" De sa att de pluggade in deras belysning i deras Radio för kraft. Utomjordingarna passerade förbi en bild av Kristus på väggen, när Buck frågade om det betydde någonting för dem. En svarade att: "Vi förstår, men ni människor gör det inte." De sade att vi hade totalt missuppfattat saken.

Utomjordingarna berättade för Buck Nelson att han kunde få följa med på en resa till andra planeter om han skulle berätta för världen om det.

22 mars 1955: Vid midnatt cirklade tefatet lågt över Bucks hus och de talade om för honom att han skulle göra sig redo för sin rymdfärd och att de snart skulle ses igen.

Bucks hund - Ted

Ted - Bucks hund som fick följa med på resan till Månen, Mars och Venus


24 april 1955: Vid midnatt kom tefatet igen och landade. Det var nu dags för Buck Nelson att resa till utomjordingarnas hemplaneter som de kallade för Månen, Mars och Venus. Buck ombads att ta på sig rena kläder och han kunde inte ta med sig några föremål annat än papper och penna. Klockan kunde han inte ta med sig eftersom den skulle bli magnetiserad. Innan Buck gick ombord på tefatet så fick han chansen att skriva ner Venus 12 gudomliga lagar:

Älska: Älska din skapare, dina föräldrar, din nästa, alla fåglar och djur på jorden och allting som är i havet och luften.

Hedra: Hedra din Gud och dina föräldrar, lyd Guds lag vilket också är mänsklighetens lag.

Lyd: Lyd Guds lag, dina föräldrar och andras rättigheter.

Venus tolv gudomliga lagar:

1. Älska din skapare Gud.

2. Du skall inte döda, inklusive olyckshändelser och krig.

3. Älska din nästa.

4. Låt ditt ljus skina inför människorna, och alla kommer att se ditt goda arbete, och det kommer att vara en ära till dig och din skapare - Gud.

5. Du skall inte begå äktenskapsbrott.

6. Du skall inte stjäla.

7. Du måste göra som du önskar bli bemött.

8. Ingen annan Gud skall du ha framför dig.

9. Ta inte Guds namn förgäves.

10. Hedra din fader och din moder.

11. Din kropp är Guds kropp, missbruka den inte på något sätt. Drick eller ät inte någonting som inte är mat. Använd ingenting på insidan eller utsidan som kan skada kroppen. Ha inte på dig någonting på kroppen som är skadlig eller inte är användbart. Gud skapade din kropp och är den inte bra?

12. Gud skapade himlen och jorden och vi måste ge honom tack för vad han giver oss.

"Mars": hade kanalsystem och hästar och boskap på fälten. Det fanns många färgade raser på Mars och de fick sin kraft ifrån Solen, Elektricitet och Magneter.

"Månen": var en plats där man tillverkade byggnadsblock i sten för andra väldigt gamla planeter. Byggnaderna fanns i kraterna.

"Venus": hade tre månar och disig och molnig atmosfär. De hade bilar utan hjul som svävade 3 till 5 fot ovanför marken. En bokmaskin i storleken av en TV som kunde läsa böcker, visa bilder och spela musik. Hade klockor som visade 17 timmar.

Utomjordisk klocka med 17 timmar

Venusiansk klocka med 17 timmar och "kinesiska skrivtecken".


Utomjordingarnas leverne:

Circa 1500 utomjordingar från "Mars" och "Venus" levde i USA under 50-talet. På deras hemplaneter finns inga krig, inga militärer, inga poliser, inga fängelser, inga regeringsbyggnader, inga droger, inga sjukhus. De lever efter de 12 gudomliga lagarna och sjukdom är nästan okänt. De arbetar oftast bara 1 timme per dag och aldrig mer än 3.

Rymdbröderna vakar över oss. De har sett våran civilisation gå under många gånger och de tror att vi är redo att göra det igen och därför skickade de lille Bucky från Venus till Buck Nelsons hus för en sista varning:

"...nu är jag här för att besöka Buck och berätta för världen på denna ljudinspelning att denna värld måste ge upp Atomvapnen och krigföring. Nästa krig, om det utkämpas kommer att vara på Amerikansk jord. Amerika kommer att förintas, sedan kommer civilisationen över hela jorden att förintas. Vi är här för att se på vilket sätt denna jord använder atomkraften, för fred eller krig. Vi har stått brevid och sett andra planeter förinta sig själva. Är denna jord nästa? Vi undrar, vakar och väntar..."

Tre män i svart besökte Buck Nelson och bad honom glömma allt om rymdskepp och vars de kom ifrån. Buck visade dom geväret och sa åt dem att inte komma närmare om de inte ville ha bekymmer. De pratade sinsemellan och sa: "Du kan berätta eller trycka din berättelse, därför att den är hur som helst så välkänd, men försök aldrig bevisa den."

Buck Nelson öppnar sin post från tefatintresserade

Buck Nelson öppnar sin post från tefatintresserade


Buck Nelson reste sedan runt i USA och berättade sin historia i kyrkor, skolor osv. Buck Nelson intervjuades också av olika UFO-forskare.

Källor: Buck Nelson - My trip to Mars, the Moon and Venus 1:a upplagan 1956, 7:e upplagan 1966

Buck Nelson - Souvenir of Buck's Spacekraft Convention 1960.

E-mail växling med Hank Fulk.

tillbaka till länksidan
förslag
läs och skriv i min gästbok